Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Perzské rozprávky: Paláce Teheránu (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

Mna takto sklamala pred rokmi perzska sosovica ... tiez mdla a bez chuti ...
(ale uvarena bola v Europe,v dobrej perzskej restauracii)
Ale tu ich ryzu milujem a musim ju mat aspon raz za tyzden, plus nejake ich dobre
grilovane mäso - kabab robia vyborny na vela sposobov ... perzska kuchyna je jedna
z mojich najoblubenejsich ...
Vdaka za zaujimave citanie ...
 

 

Ďakujem pekne za podelenie sa so svoimi chuťami!

Samozrejme, že platí klasické: koľko ľudí, toľko chutí. Na perzskú ryžu som si spomenula nedávno na Srí Lanke, kde je v tej ryži niekoľko farieb a široké spektrum chutí. Ryžu celkovo jem málo, najradšej ako plov, takže ani ten kus šafránu to v perzskej ryži u mňa nezachraňoval. Kebaby sú fantastické, to jednoznačne,len im k nim chýbali omáčky, podobné kaukazskej adžike. Aspoňže to u mňa zachraňovalo dizy - moje najobľúbenejšie iránske jedlo, ktoré som mohla jesť nonstop.
 

 

V restauracii kde chodime, ta ryza nema tolko safranu, len symbolicky, ale davam
si na nu velmi rada korenie "sumach" ktore jej doda specialnu, nezamenitelnu chut
a posobi velmi dobre na travenie ... ( nie kazdemu vsak chuti)
https://www.gewuerze-der-welt....
Moje oblubene jedla su zhrnute v tomto blogu ... (aj kabab) :-)
http://www.mundo.cz/iran/kuchy...
Vela stastia a vela dobreho jedla na tvojich cestach ... !
 

 

co je to dizy? lebo ani google mi to nechce najst. inac pekny clanok.
 

 

Tri mesiace som žil v Teheráne,pracovne. Akoby som žil v inom meste,
väčšinu tých múzeí som navštívil,ale život je o inom.
 

 

Samozrejme, že život je o inom než o tom, čo ukazujú hlavné atrakcie, výstavná skriňa turizmu v každom veľkom meste. Viac sme si obrazy z každodenného života užívali neskôr, v menších mestách, prípadne keď sme mali viac času.
 

 

Google mi to vyhodilo pod názvom Abgoosht alebo Dizi, je to hustý vývar z baraniny alebo jahňaciny, pridáva sa doň cícer a zemiaky, podáva sa v hlinenej nádobe. Šťava sa vyleje do misky, vyjedáva sa spolu s kúskami natrhaného chleba a zvyšok sa popučí kovovým tĺčikom, ktorý sa podáva spolu s jedlom.
 


Najčítanejšie


  1. Pavel Sibyla: Hrozná pravda o zadržaní Haščáka a väzbe Jankovskej 3 022
  2. Jozef Sitko: Je ešte Sulík politikom vládnym či už opozičným? 1 934
  3. Elena Antalová: Po Ficovi sa Pavol Habera pustil do Matoviča 1 500
  4. Věra Tepličková: Vážení Pán premiér 1 186
  5. Július Kovács: Jaroslav Haščák prvý žralok v sietiach justície asi jeden z objednavateľov vraždy Kuciaka 834
  6. Jozef Sitko: Prvý veľký úder od vzniku štátu oligarchii 825
  7. Tomáš Kubuš: Egypt 2020 (foto) 796
  8. Jana Júdová: Pán Gröhling, nedajte sa, bojujte 782
  9. Milan Hutera: Ako som začal fotiť objekty hlbokého vesmíru 755
  10. INEKO: Ako vyriešiť kolóny na preťažených cestách 584

Rebríčky článkov


  1. Štefan Vidlár: Svetlá rámp
  2. Július Kovács: Fico a Kotleba nám pripravili Vianočný darček minimálne 800 mŕtvych navrch
  3. Július Kovács: Matovič nastúp do truhly ozývalo sa z davu náckov pred jeho domom.
  4. Ján Škerko: Hra s vnúčatkami predškolského veku – improvizácia je základ
  5. Peter Biščo: Chúdence zo Smeru a Hlasu sú neinformované a zábudlivé.
  6. Stanislav Martinčko: Seriál Chobotnica na slovenský spôsob!
  7. Gabo Németh: Človek - Klaun
  8. Martin Krištoff: Zlacnenie plynu v roku 2021 je len dočasné, v ďalších rokoch jeho cena porastie
  9. Július Kovács: Jaroslav Haščák prvý žralok v sietiach justície asi jeden z objednavateľov vraždy Kuciaka
  10. Marian Vojtko: Odstrániť riziko - a úplne...


Už ste čítali?